När Hasse och Anita piffade i ordning sin hemsida så frågade de om jag kunde tänka mig att översätta en del texter från Svenska till Engelska. Då det är mycket ”fackspråk” inom hunderiet så förstod jag varför de avstod själva. Jag tackade ja, men varnade dem för att det kunde ta lite tid. Det var så mycket runt omkring mig i övrigt, så jag tog det liksom lite då och då.

I alla fall så har Anita och Hasse velat bjuda på middag som tack för hjälpen, och gångerna har varit MÅNGA när vi försökt pyssla fram en gemensam tid utan att vi har lyckats. Vi bor ju trots allt en bit ifrån varann (jag i Stockholm och de i Åsbro). Varje gång som paret Nirholt har haft vägarna förbi Stockholm så har jag varit någon helt annan stans.

Nåja, till slut lyckades Anita pricka in en kväll (igår) där jag var ledig och där mamma dessutom kunde vara hundvakt. Vad tror ni att de hittade på? Middag? Neeeej då. Vi åkte på äventyr !

När klockan var kvart i fem (eller som Hasse sa, kvart i sjutton) så möttes vi alla 3 vid nybrokajen i Stockholm. Där stod vi och pratade en hel del tills det var dags att ta en båt, Fjäderholmsexpressen, ut till Fjäderholmarna. Vi kom dit ungefär klockan 17:40. Regn, ojoj vad det regnade. Men när vi gick av båten så var det ändå inte så farligt, jag tog på regnjackan och Nirholts drog på sig sina kondomer. Förlåt: sopsäckar. Förlåt: regnhuvor a’la engångsförpackning. Anita var stolt över att i förbifarten kunnat köpa dessa för 10 sek ”ut-ifall-att”.

Vi gick runt en stund och tittade på gamla kanoner som fanns utplacerade på ön. Det var även fullt av fåglar såsom måsar, trutar, sädesärlor (tror jag) osv osv. Och ungar hade de också.

Miljöskadad som man är som hundägare plockade jag upp lite glasskärvor här och där. Det slutade med att Hasse och jag hade händerna FULLA av glasbitar, det är så sorgligt hur folk orkar/kan med att skräpa ner… Vi kände oss i alla fall riktigt duktiga som städade Stockholm lite.

Plötsligt, jag vet inte riktigt hur det gick till, så var klockan 18:15 och det var dags för middag. Vi gick till Dansladan för att hämta varsin matlåda. Och låda var det. Det var himla kul att äta på det sättet. Det var färska räkor, majonäs, somrig potatissallad (med rödlök mums) och en ordentligt bit lax som jag tror var rökt. Jag är ju inte så duktig på fisk, men LAX såg och kände jag att det var. Till detta åt vi ett gott hårdbröd och drack läsk. Det var verkligen supergott!

När klockan började närma sig 19:00 så vandrade vi iväg till teaterscenen på ön. Det hade redan bildats en lång slingrig kö, men när de började släppa in folk på teaterområdet så gick det ändå smidigt.

Vi fick plats på ett perfekt ställe, så vi hade INGA huvuden framför oss som störde. Då satt vi ändå inte längst fram med risk för nackspärr, utan vi såg allt i en lagom bra vinkel.

Med i teatern, som förövrigt hette Fyra bröllop och ett bad, så var bl.a Pernilla Wahlgren, Linus Wahlgren, Ulf Brunnberg, Ola Forssmed etc. Den var hur kul som helst, och vad är mer underbart än att se skådisarna kämpa för att själva hålla sig för skratt. Att de dessutom kan hålla sig, när kollegan fullständigt bryter ihop av skratt, DET ÄR duktigt det.

När teatern var slut hade det hunnit bli sent på kvällen, men det var ändå ljust. Så härligt det är med SVENSK SOMMAR. Tycker ni inte? Inget kan slå en fin Svensk sommarkväll! Vi tog båten tillbaka till Nybrokajen och det kändes lite sorgligt att splittras och åka hem. Jag kunde GOTT ha kunnat tänka mig att följa med dem till hotellet och ta en Irish Coffee, men då hade det blivit svårt att köra hem förståss. Som tröst hade jag fått en härlig sälkut från Anita, den mjukaste mjukisen ni kan tänka er. Hon, Sälma, ligger förnöjd i soffan just nu.

Tack SNÄLLA Hasse & Anita för en underbar kväll. Det var så mysigt och rogivande och jag kan inte tänka mig många härligare sätt att spendera en sommarkväll i Stockholm på.

Många kramar till er, OCH HA EN SKÖN SOMMAR ALLA NI SOM LÄSER DETTA !!!!

Några fler bilder från kvällen följer här: