Igår körde jag till klubben med Mini-Madde för att hon skulle träna lydnad med Ila och jag titta på/coach’a lite. Det gick toppen och hon var jättenöjd med Ila-fis. Ett par RIKTIGT snygga skick till rutan (klass 2) gjorde hon tex, skitduktig.

Efter det så åkte Ila in i bilen och vi tog ut Virre-pirre. Jag har inte kört någon lydnad med honom sedan… långt innan vintern. Mycket pga att jag inte vill att han belastar benet fel och det är ju rätt lätt hänt med just honom… Så som han kan hoppa kråka av lycka över något, räcker nästan med att han kommer ut ur bilen så är glädjeyttringarna ENORMA.
I alla fall så körde jag några pass med linförighet och bortsett från att han tappade fokus direkt vi vände upp mot Madde (och även när vi gick mot skogen över planen dit han vindade som tusan) så skötte han sig alldeles super och hade en suverän kontakt. Positionen gick lite då och då för långt fram, men han rättade upp den om jag saktade in alt. ökade på så att han behövde tänka. Om jag sa till honom på skarpen så berättade Madde att hans attityd blev “stolt och nu ska jag jävlar-anamma göra rätt”. Så söt han är!!!
Jag gjorde 2 stycken ställande under gång, med koppel – vågar inte ha han lös ännu, och det fungerade också bra. Första tog han kanske 4-5 steg, men andra var mycket snyggare. Men, jag ska till hans försvar också säga att han inte kan momentet heller så det är “under construction” så att säga.

Sedan fick han 1 läggande under gång men då jag är osäker på hur det belastar knät så fick han just bara 1. Den gjorde han super, nitar ner i backen och ligger fint. Dock lite nosande när jag kommer tillbaka men va’fan jag är skiiiiiiitnöjd !!!
Han är ju bara bäst helt enkelt, jag blev kanonlycklig över hans prestation med tanke på hur länge vi gått utan träning. Detta kan jag leva på länge !!!!!
Efter detta kom Sara, Vuxen-Madde och Göran (och kidsen Savannah och Melvin) för att träna lite agility så jag var kvar en stund och minglade med dem. Alltid lika gott att umgås med dessa sköna lirare, ren och skär bomull för själen!

Prinz Pehrzon (Pascha) var risig i magen… Han hade på eftermiddagen dagen innan tyvärr fått möjlighet att äta en hel (!!) 2-3 liters skål med Eucanuba, en sisådär 7-8 dagsransoner av ett foder han inte är van vid. Synd, han som dessutom är rätt känslig med magen men men, “shit happens” bokstavligt talat.

Senare på kvällen var det grillfest hemma hos en kompis, Lisa. Eller… med tanke på vädret (regnet fullständigt ÖSTE ner) så blev det inte grill utan steka inomhus i stället men Lisas goa kille Svante är kock (fast jobbar som akut-sköterska) så han fick glädjen att fixa all vår mat och det gjorde han med bravur. Madde och jag hade med kycklingfilé och halloumiost, mums.
Vi var 10 personer och 15 hundar i Lisas lilla 3-rummare men det fungerade helt toppen. Pascha med diarré fick vara hemma hos mamma (tack för akut-lösningen) så jag slapp tacka nej till festen.

När vi kom dit så såg jag att de redan hade satt in sina hundar i ena sovrummet (en BC-tik, Fri, som är lite anti andra hundar. En BC-hane, Bowie, som Viruz tycker är as-jobbig och en Working Kelpie-hane, Dusty, som Viruz AVGUUUUUDAR), så jag släppte Virre och Madde släppte Ila. Virre for in och hittade Svante i vardagsrummet och blev jättelycklig, och plötsligt ser jag ett stoooooooort svart hundhuvud bara en meter ifrån. ”vad/vem är det” frågar jag. Jo, en Rottis-hane som var inneboende med sin matte Boa. ”komsi komsi Viruz” sa jag lite fint, aningen byxis, då. En biffig men jättesnäll Rottis-hane, Ulli, men jag vill inte chansa med en hund jag inte känner, plus att jag ju inte har något behov av att de ska kunna umgås eftersom jag inte känner tjejen. Jag _vet_ ju inte vad som händer om Virre skulle mopsa sig med Rottisen (inte omöjligt), då har Viruz inte en chans.

Sedan kom även Sara med Labben Roxy och BC-valpen Oui som ÄÄÄÄÄÄÄLSKAR Virre och Pascha. Nu fanns ju inte Pascha till hands så Virre fick duga ensammen. Han höll på att dö för vart han än gick/sprang så kom BC-valpen lyckligt springande efter. Så till slut så separerade vi hundarna lite så att Ila, Virre och Roxy var i köket och lilla Oui fick umgås med alla andra som nu dykt upp. En korthårig blå collie, Pirko med matte Hanna (Virre trodde inte sina ögon när denna blåa skönhet klev in i hallen, han blev kär direkt utan att ens undersöka könet först), en Lundehund, Alvar, kom med matte Sofie. 2 till BC-valpar, Lass och Sirap. 1 BC-tik, Sue, en BC-blandning som hette Zorro och en liten blandis (chihuahua * pudel) som hette Yoda och han såg faktiskt exakt ut som just figuren Yoda ! Dessa kom med matten/hundvakten Alex (hon äger själv bara Lass och Sue). En tjej hade konstigt nog ingen hund, det var Rebecka, men hon fick nog så att hon klarade sig ändå.

Vid ett tillfälle gjorde sig Viruz en miss, han blev avslöjad med att hoppa upp på bordet i köket och sno lite rester. Fast, han hade släppt ner det till Ila som väntade nedanför. Hon hade tydligen blivit jätteglad när han släppt ner en potatisklyfta eller liknande till henne. Det är ÄKTA kärlek det !!!. Men han fick en åthutning av Sofie som sett honom, så sedan gick han och la sig och såg sur ut… Han hade ju missat att sno något åt sig själv.

I alla fall så var kvällen mycket lyckad och vi drog oss väl därifrån vid 22.30 eller nåt. Ut i spöregnet, hehe. På kanske 50-60 meter så hann både jag och Madde bli rejält blöta, trots regnjacka för min del och paraply för Maddes del. Men men, regnet behövs verkligen så kör på bara !!!

Idag blir nog en lugn och skön söndag utan några direkta måsten. Blir bra det, nästa vecka är jag helt själv på lönekontoret men det är i och för sig inte mycket att göra. Blir det som senaste veckan så blir det nog mera stress över att INGET HÄNDER.. Tiden går så hysteriskt sakta då, men det får helt enkelt lösa sig. Det kommer tillbaka en hel del ekonomi-tjejer så jag är i alla fall inte ensam på kontoret.

Kram och ha en underbar söndag !!!