Jag och Virre har börjat träna mer och mer lydnad och vår förhoppning är att kanske kunna starta en lydnads-etta till våren.
Vi har massor av stöd och support av Mini-Madde och vi försöker stötta och supporta tillbaka då det gäller deras träning för klass 3.

I lördags passade vi på att filma varandra (det var strålande väder) för att dels kunna se själva hur det ser ut och för att kunna syna sig själv och hitta vad man kan bli bättre på. Nedan lägger jag in Virres fotgående – jag är mer än nöjd =)

Igår fyllde mamsen år. Lizzen kom på att vi skulle göra lite överraskningsmiddag till henne, eftersom mamma ändå skulle åka till Lizzen på kvällen.
Sagt och gjort, vi bjöd in även Mini-Madde, Greta & Anders plus alla hundarna.

Madde mötte mig utanför jobbet vid tjugo i fyra och så hjälptes vi åt att gräva fram Percy-Peugeot ur snön. Sedan åkte vi till mamma för att hämta våra hundar. Hon hade redan åkt hemifrån och trodde att hon lämnat våra hundar för att vara ensamma till 6-tiden.
Efter detta åkte vi mot Lizzen men skulle bara stanna i Högdalens Centrum för att köpa lite blommor. När vi står i korsningen upp från Statoil så ser vi…… MAMMA komma åkandes och ska svänga vänster rakt emot oss. Med hjärtat i halsgropen kastar jag ut bilen till högerfilen istället och “gömmer” oss bakom en bil. Vi skrattade hysteriskt och Madde utbrister “Va’fan är oddsen att möta henne just här?” Haha, vilken grej.
Nu låg vi i fel fil så vi fick åka till Rågsveds Centrum i stället, där hade vi aldrig varit så vi hittade inte någon centrum-parkering. Parkerade i ett bostadsområde och Madde sprang till centrum. Eller sprang, det var VÄRLDENS jäkla väder, regn/snö och STORM. Nåja, blommor hittade hon och hon hittade även tillbaka till bilen =)

Sen åkte vi hem till Lizzen, men parkerade uppe där var mormor bodde förut. Annars var risken att mamma skulle se min bil när hon kom. Väl inne hos Lizzen skulle jag sms’a var det tänkt, men såklart glömde jag telefonen i bilen… Fick springa ut igen och kände mig förföljd som i en skräckfilm, livrädd att bli “haffad” av mamma =). Det var väldigt långt till bilen, speciellt i detta väder… Hittade mobilen och sms’ade Lizzen att “äntligen hemma, vilket skitväder. Hälsa mamma när du träffar henne”. Jag visste ju att hon redan var med mamma men detta var lite kod för att jag äntligen var hemma hos Lizzen och att det var “fritt fram” att komma hem.

När mamma äntligen dök upp så blev hon aningen förvånad att träffa Ila-labben i hallen. “Men Ila, du var ju i MIN hall alldeles nyss”. Ila var så glad att träffa mamma igen hehe.
När överraskningen hade lagt sig så öppnades ytterdörren och Greta & Anders började sjunga – gissa om mamma blev ännu mer häpen =)
Lite presenter och blommor utdelades, alla utom Madde och Anders fick vin i handen och Janne & Viruz stängde in sig i köket för att fixa det sista med maten. Alternativet var att Virre skulle hjälpa de 3 grönistjejerna att leka (Axa, Zinja och Honey) och det blev lite toooo much för en Casanova, så han fick vara seriös med Janne i stället. Det tackade han inte nej till utan lyssnade noga när Janne förklarade livet mening, matens betydelse och kvinnors märkliga beteenden för honom.

Tjatet var oändligt, mysfaktorn på topp och det var såååå härlig stämning. Maten (fläskfilé- resp kycklingfilémackor grillade i ugn) var helt underbar som vanligt, vinet gott, sällskapet strålande osv osv. Även hundarna fick lite fest för rätt var det var så kom det fram ett paket med torkad fisk, 9 hundar låg huller om buller och gnagde på fisken och sa inte ett ont ord till varandra. Det är så himla skönt att ha jyckar som kan vara tillsammans med andra, kända som okända, utan att det blir några direkta trassel eller misstycken.
Kvällen gick alldeles för fort och plötsligt var klockan redan 22:00. Tog hundarna och Madde & Ila med och körde hemåt Sköndal. Jisses vilket väglag, det var moddigt överallt, det slirades ordentligt och det var stora POOLER på vägen här och där med snö som smällt. Det var lite spännande att åka hem, men hem kom vi =)

Idag är jag trött, om det har med festen att göra eller bara allmänt vet jag inte. Men önskar er andra en skön vecka i alla fall!!!!

<!–
WriteFlash('’);
//–>