Gud vad skönt det är med lite påsk-ledigt. Jag jobbade halvdag i torsdags och efter det åkte jag för att hämta en valplåda hos mamma. Jag har lånat hennes “Macke-låda” vilken är superfin i IKEA-stil som Macke på Åland gjort (kennel Je M’Appelle). Tack för det. Den är nu monterad och klar, lika bra att fixa det i tid OM Bissie skulle få för sig att börja valpa tidigare än beräknat.

Efter det så åkte jag, mamma och Sussi iväg till hundsimmet för att simma med…….. Pascha !! Nu har Virre kommit ikapp sig så pass bra att jag tycker det räcker med simning 1 gång per vecka. Så Pascha ska ta över ett pass i veckan hehe. Han fick simma 3 gånger 2 minuter och jisses vad trött han var sen. Men för att ALDRIG simma annars så måste jag säga att han hade en helt ok simstil. Några plask per omgång bara, sedan riktig simning.

På kvällen på torsdagen åkte jag, mamma, Sussi, Chrille, Jonas och Maria in till Slussen för att äta gott på Patricia. När vi kom dit så insåg vi att restaurangen var 1 trappa upp, och ingen hiss eller ramp. Chrille sitter i rullstol……. Mamma hade alltså både ringt en gång för att kolla om det funkade med rullstol, och även kollat vid bordsbeställningen att det var ok.
Personalen såg lite halvskeptisk ut och menade att de inte kunde göra något, de vill inte riskera varken Chrille eller sig själva genom att försöka kånka upp rullensmiley. Men, dörrvakten (som var en rejäl munsbit) tog Chrille i famnen och pinnade upp för trappan. Efter kom garderobskillen med rullen och vips så var vi alla på övervåningensmiley. I vilket fall som helst så var personalen HUR TREVLIGA SOM HELST (och det berodde inte på rullstols-grejen utan de var trevliga ändå). Vi åt supergott, vildsvin med bacon- & palsternackspuré, stuvad savojkål, balsamico pärllök och chipottle smör. Till det ett gott glas rödvin (Zinfandel) och till efterrätt blev det apelsin Crème Brûlée med en viltbärs salsa. Yummie !!
När det var dags att dra hem vid 21 så kutade jag ner till dörrvakten och viftade med ögonfransarna. Sa att det var dags för oss att åka hem och han kom snällt och bar ner Chrille till nedervåningen igen. Så för att vara helt oanpassat för handikappade så måste jag säga att det löste sig toppen!

I går var det alltså långfredag och för att fira min födelsedag (är ju född på långfredagen) ordentligt åkte jag till Jonas och Maria och åt påskmiddag. Sussi och modern var även där. Gott var det och mätt blev jagsmiley. Herregud, man behöver nog inte äta något fram till valborg tror jag…. Klarar mig gott och väl.
Until next time !!