Jag har roat mig med att göra lite leksaker till valparna (fick inspiration av Marianne Fernström förra året) och när en kompis frågade hur jag gjorde så insåg jag att det är svårt att skriva/säga hur man gör. Lättare att visa =)

Så, här kommer en bild-manual hehe.

Välj först några trevlig fleese-plädar. Rusta, Jysk och Ö&B brukar ha billiga. IKEA också. Köp inte onödigt dyra för det finns ingen som helst anledning.
Klipp lagom breda remsor, ta i lite och gör inte mindre än 10-15cm brett för då blir leksaken väldigt tunn. Klipp fleesen på den längd som ger efter. Om du drar lite i tyget så märker du att åt ena hållet är det helt stumt (det blir bredden på remsan) och på andra ledden är det väldigt strechigt (det blir längden på remsan). Detta kommer göra att leksaken är lite stretchig när valparna drar i den.

Börja med att lägga mitten över mitten, gör en knut med en av färgerna. Ta i ordentligt för att få en bra bas.

Nu är basen i mitten (syns inte under remsorna) och jag lägger över remsorna omlått. Den sista remsan trär jag igenom första öglan (omlåtten) för att på så sätt knyta dem. Nu ska man bara dra ihop “knuten”. Dra gärna färg för färg så blir det lite lättare.

Dra åt

Dra åt ännu mer, ta i ordentligt tills det inte ger efter mer.

Nu bara fortsätter du och lägger remsorna omlått, över varandra och trär in sista remsan genom första remsans ögla. Gör om, gör om, gör om.

Ta i ordentligt.

Det går rätt fort att göra dessa och när man väl får in snitsen så kan man ha det som lite terapi-pyssel =)

Välj efter egen smak hur lång eller kort du vill göra. Men vill du redan från början göra en kort så använd bara hälften så långa remsor. Annars så behöver du klippa av snuttarna och då är dessa snuttar sedan oanvändbara. Delar du remsan på hälften från början så kan du ju göra 2 likadana “trumvivel”.

Här har jag valt att spara rätt mycket remsor oanvända. Detta för att få en lite mer fladdrig ände som uppmuntrar mer till lek och jakt. Knyt nu ändarna en varsin gång (räcker gott) och dra åt ordentligt.

Let the fun begin !!!!!