Torsdagen startades med att blondinen talade om för mig att det minsann var dags för jobb, men tydligen var det bara pappa och morfar som skulle åka till släkten ATL i skogås idag, jag skulle tydligen få vara med den lilla blondinen och hennes säl, närmare känd som jaktlabradoren Ila. Klockan 07.10 stod vi utanför mini-blondinens, som min egen blondin kallar Mini-Madde, port där hon och sälen kom och mötte upp mig. Väl uppe i lägenheten, som var stooooor hittade jag en lekkompis, en preeeeciiiiis likadan valp! Miniblondinen förstörde dock det roliga genom att tala om att det minsann bara var en spegel… Efter en stund var det uppenbarligen städdax, vilket inkluderade lite Rock n’ Roooooll, vilket i sin tur inkluderade en jäkla massa vibrationer i golvet från den där basen, som man för övrigt kunde sova ovanpå, då kittlade det skönt i magen!När rockandet tillslut avtog förklarade den blonda att vi skulle åka in till stan och träffa en kompis till henne, Liiiina, som jag träffade när blondinerna skulle göra sig fina i håret hemma hos oss. Eftersom det är för långt att gå till stan skulle vi åka buuuss och tunnelbana, vilket jag aldrig gjort förut. Sagt och gjort, ner till busshållsplatsen promenerade vi, jag med svansen i topp med labradoren bredvid mig! Vi fick vänta en stund på bussen och när den tillslut kom var det mååånga människor på bussen. Mini satte ner mig på golvet, vilket var suuuperspännande med alla fötter nedanför sätena, och det var lite ballt när bussen skakade och svängde. Efter en stund blev bussåkandet lite tråkigt, men då var det riktigt bra att ha labradoren med sig, som man kunde terrorisera lite för att hålla humöret uppe!När vi klev av bussen hamnade vi på Gullmarsplan, ett ställe med jääättemycket människor som stressade fram och tillbaka, men så länge man gick bredvid labradoren var det ingen som ens gick i närheten av oss, praktiskt! När tunnelbanan kom så var den stoooor och lite läskig, men efter någon minut så skakade den också på ett rätt roligt sätt, och om man satt inklämd bakom labradoren så flög man inte heller runt som en liten vante…

Väl framme i stan där vi mötte Lina var det VARMT, alldeles för varmt för en liten valp! Tjejerna var tydligen hungriga, så in i Gallerian bar det av där vi först träffade två 3-försäljare som nästan gullade sönder mig, och dessutom säkert tog 200 bilder på mig, men inte fy skam det heller. Runt i gallerian gick vi en stund och letade efter ett matställe, tills puckona till tjejer insåg att restaurangen de skulle till låg på PLAN 2! Upp för trappan bar det av och vi hittade restaurangen. Jag, Ila och Lina fick vänta utanför medan Mini-blondinen gick in och köpte 2 supersmarriga sallader.Ut ur Gallerian gick vi och vidare till en stoooor, grön park, typ Kungens trädgård eller något i den stilen där alla 4 satte sig ner för att äta. Eller ja, jag somnade som en stock, trött efter dagens bravader.Efter någon eller några timmar i grönskan väckte tjejerna mig och kom överens att de var sugna på glass, och skulle då promt hitta en 7-Eleven, och på andra sidan jordklotet hittade vi en, där det fanns ännu mer skugga och 2 stolar som verkade passa småtjejerna lika mycket som det passade mig! Jag somnade återigen som en klubbad säl mot ett finfint Pizza Hut-staket, och vaknade inte för nånting, även fast det var ett jäkla liv på Hamngatan, mitt inne vid centralstationen.Då glassarna var slut var det tydligen dags att åka hem, och nu var faktiskt både tunnelbanan och bussen riktigt roliga, det var som om jag aldrig hade gjort annat än att åka kommunalt! Väl hemma fick jag pusta ut några timmar innan det var dags att bli hämtad av Lisa och hundarna, för vi skulle åka till SSBK och träna AGILITY, eller ja, inte jag, men dom andra! Det var spääännande att titta på agility, och jag satt uppbunden tyst, snäll och med stooora ögon och tittade på när dom hoppade. Det vill jag också få göra en dag! Sen kom min egen blondin och minglade med oss en stund innan det återigen bar av hem till Mini för middag.

Seeeen var jag en trött, nöjd och glad valp som ÄNTLIGEN fick sova i min egen bädd igen. 🙂

Vid tangentbordet,
Cilaz