Förra helgen hade jag och Mini en helt fantastisk weekend nere i Värnamo. Vi åkte ner på torsdagen direkt efter jobbet och det tog 4,5-5 timmar ner med lite paus. Vi hade Virre och Ila med oss, de andra grabbarna fick vara först hos mamma och sedan kom Lizzen och hämtade dem över helgen. TACK TACK TACK för hjälpen allihop !!!

Övernattning hade Mini ordnat hos hennes farfar & fru, JISSES vilka underbara människor. Vi blev så redigt bortskämda så hälften vore nog. Vi hade dukat frukostbord alla dagar, fredagen bjöds det på lunch på farfars Gästgiveri och även middagar blev vi serverade.
Vi bodde fint, så in i bängen fint. En helt fantastisk fastighet med sjötomt, det stora vita fina huset med köket mot vattnet. Ett gigantiskt garage och så en härlig gäststuga som vi 2 med hundarna tog i besittning.
TACK SÅ JÄTTEMYCKET CONNY & ULLA !!!

Varför var vi då i Värnamo? Jo, på High Chaparral skulle årets upplaga av SM i Bruks & IPO gå av stapeln. Tyvärr är det ju svårt att se allt så vi fick välja. På lördagen kollade vi mest på alla IPO-hundarnas lydnad, sedan åkte vi med ut för att titta på några IPO-spår. Speciellt ville jag se Camilla & Farre som är mina stora idoler.
Vi träffade en MASSA folk där, både folk jag visste skulle dit och andra som jag överraskat hittade där. Superkul att se alla kända ansikten och härligt att få byta några ord även om det inte fanns tid för långvarigt mingel.

På söndagen blev det skydd för hela slanten, de körde varvat IPO och skydd, 5 hundar i taget. Rätt kul upplägg måste jag säga men det tråkiga med IPO är att det är så koncentrerat till ett hörn så alla i publiken ser inte på avstånd hur duktiga hundarna är. Vi satt dock perfekt (tack Camilla som hintade oss direkt vi kom på morgonen) och jag kunde ta en hel del foton. Det finns samlat i detta galleri.

Vi har sett så många helt fantastiska ekipage, även några som fått en del avdrag på tävlingarna men ändå gör ett kanon-jobb. För att inte säga, de har ju ändå TAGIT SIG till SM för tusan. Bara det är ju helt grymt !!

Trots att vi inte själva är på någon som helst SM-nivå, oavsett kategori, så måste jag säga att jag är så himla imponerad över mitt bästa Viruz. På lördagen låg han och Ila max en meter från planen, nedanför våra fötter (vi satt på läktare). Om vartannat så var det apporteringar, inkallningar, skottprov etc etc och Virre han bara sov eller tittade lugnt. Folk klev och klättrade över honom för att komma fram och inte heller det bekymrade honom ett dugg. Han är så cool och jag älskar Viruzet så fantastiskt mycket.
På söndagen var det så himla mycket folk (märktes direkt vi skulle parkera) att hundarna fick vara kvar i bilen. Vi hittade en bra plats och parkerade in rumpen i ett buskage. Vatten, tuggben och vinddrag gjorde att de hade svalt där hela tiden. Madde tog rastningarna då hon ändå ville röra på sig, hon är så go den bruden!! SMS kom när hon var på väg dit, när hon hämtat ut dem, när hon gick med dem och när hon vattnade av dem och parkerade dem i bilen igen.

Det gick väldigt bra att köra, både ner och hem igen. OK, trögare hem men med hemlängtan så gick det över förväntan faktiskt !!! Men så har jag ju en skön bil att köra, svankstödet och cruise controll så att jag kan röra på knäna lite då och då.

Tack Madde för sällskapet denna strålande helg, du och Ila är perfekta att umgås med smiley

Ett foto för att sukta er lite att gå in på galleriet !! Detta är Guld-vinnaren i Skyddet, den Holländska Herdehunden Arko van de Wolfsklauw och föraren heter Towa Lindh.
GRATTIS GRATTIS till ett helt fantastiskt program! En fröjd att titta på!