Jaha, 10 veckor tog det innan obduktionen var klar. Jag ringde till och med SVA i Uppsala efter 9 veckor och efterlyste den. Svaret på förseningen var att det var personalbrist plus att vissa labbprover inte var klara än.
När jag frågade om några delsvar så sa hon att hon såklart inte kunde ge mig det på telefon (det hade jag kunnat räkna ut själv men men blir ju desperat) men hon upplyste mig om att ett prelsvar hade gått till Bagarmossen redan 3 dagar efter att de fått in Bissie. VA???????????? Bagis har alltså inte talat om detta för mig, inte ens när jag ringt och frågat.
Jag undrade om det var de toxiska proverna som var kvar, men då berättade hon att det inte gjorts några. Bagarmossen har INTE ENS begärt toxisk undersökning på remissen…………..
Alltså, jag blir så ledsen, stött, irriterad, arg så jag vet inte vad. Varför har de inte begärt det? Kan ni göra några nu? Nä, dessa prover gör man på färska organ och 2 månader senare var inte lönt tydligen.
Jag frågade Bagis varför jag inte fått prel-svaret? “nä, det brukar vi inte ge eftersom det kan ändra sig”. Jamen jag har ju FRÅGAT efter dem och jag är inte dummare än att jag fattar att det KAN ändra sig. Men som ägare och uppfödare så är man jäääkligt intresserad av att kanske få några svar…

På frågan om varför i herrans namn de inte begärt toxiska prover så sa Bagis att “det är inte normalt det som är problemet”. Men för i helvete!!!!!

Så, Bissie hade skyhöga levervärden och kunde inte koagulera sitt blod. Bagarmossen “snöade in” på ärftlig leversjukdom direkt och var inte ens villiga att titta utanför den linjen. Så pass ovilliga att de inte ens begär toxiska undersökningar på obduktionen.
Obduktionen visade att……….. INGEN sjukdom konstaterad men bara att lever, njurar och mjälta var påverkad av inflammation. Immunförsvaret har troligen också attackerat de röda blodkropparna vilket gjort att levern fått jobba “ihjäl sig” bildligt talat. Alltså: inga svar egentligen.

Jag begärde ut journalen på Bissie och har fått den hemskickad. Jag förstår kanske inte allt som står men rätt mycket. Och INGENSTANS står det noterat när jag och Carina då och då frågat om ev. förgiftning. Inte ens under den notering som gjorts att de pratat med mig inför obduktion, där jag specifikt sa till dem att jag bekostar obduktionen oavsett vad den kostar, bara jag kan få svar på om det är en sjukdom eller förgiftning.

Jag kommer be en vän om hjälp att tyda delar av journalen som jag själv inte förstår, och när jag gjort det så kommer jag att vidta åtgärder. Så här får det för helvete (ursäkta språket) inte gå till.
Några har frågat om Bissie dog i onödan. Jag väljer att tänka att hon INTE kunde räddas oavsett, annars kommer jag gå under om jag tänker annat. Däremot så är det så mycket runt hennes sista vecka i livet och hennes obduktion som kunnat skötas mycket snyggare och framför allt mycket PROFFSIGARE !!!

Alltså, vi kan pusta ut vad gäller Bissies föräldrar och hennes valpar. Ingen sjukdom hittades. Detta gör att hennes syster Rose kommer kunna gå i avel i Tyskland och några av hennes äldre helsyskon kommer att gå i avel också. Rose ska paras med den hane som jag hade valt till Bissies 2:a kull, vilket gör mitt hjärta alldeles varmt. Jag är så glad att Rainer bestämt sig för det. Att följa den kullen kommer att göra mig gott, det kommer vara som att få se vad jag ev. skulle ha fått själv.

Nä, nu är det dags att sova. Imorrn blir det en lugn dag i Skogås med handlingstävling med ringträningsgruppen (Cilaz) och sedan avslutar vi med pompa och ståt…. i tvättstugan =)