Idag möttes vi ett gäng hundus idiotus på parkeringen vid Flatenbadet. Åza hade även i år lockat dit oss för att leka lite, denna årets sista dag. Sol hade hon beställt och vi blev inte besvikna !!

Vi fick en och en gå iväg och möta “Konstapel Fanny” och vi fick veta att några barn hade försvunnit. Däremot så hade Åza lovat att vi SBK’are skulle hjälpa till att leta efter ledtrådar. Vi fick “söka av” en lång huslänga efter ev. ställen som polisen borde titta närmare på. Det var alltså bara att börja kommendera hundarna att börja leta, men efter vad visste vi inte.
Det fanns 3 gömmor och Virre hittade 2 som jag påpekade till konstapeln smiley.

Efter detta moment så var nästa gren köttbulleslalom. 5 burkar med köttbullar och lite kattmat stod på rad och föraren skulle gå på ena sidan. Hunden skulle man försöka få att gå slalom, men man fick INTE gå slalom själv. Jättesvårt var det och Virre hade jättejobbigt när han skulle passera både burkarna och kartongen med påfyllnadsköttbullar…

Nästa steg var att balansera ett rått ägg på en sked. Men hund i koppel. Med bollar som kom farandes framför hunden. Det gick dock jättebra och även om jag nu inte såg Virre (koncentrerade mig på ägget) så tror jag inte att han blev så störd av bollarna.

Efter ägget var det dags för blindbock. Man skulle gå fram till 1 av 3 upp och ner vända burkar och lägga dit en godis. Sedan gick man tillbaka till utgångsposition och fick en ögonbindel (eller drog ner den tjocka mössan över ögonen) och blev snurrad 3 gånger. Sen fick man tillbaka hunden i koppel och skulle kommendera den att ta en till den valda burken. Virre skulle gå till högra burken men gick först till mittenburken. Den plockade han upp och sedan gick han vidare till rätt burk och släppte den felaktiga burken och tog godiset i stället smiley.

Sista momentet var att ta sig igenom en tunnel a’la agility. Man fick välja hund eller förare, jag valde det lätta. Trodde jag………….
Som den agilityhund han ändå varit så släppte jag honom och sa “genom”. Han for som en vessla genom tunneln……… och vidare i 300 knyck upp för backen och tillbaka till köttbulleslalomet. Där dök han ner i paketet med extra köttbullar och högg i sig så många han kunde innan jag kom ikapp. Herregud, vilken galning!!! Men han bjöd verkligen på skratt och det var ju kul att kunna roa andra haha.

När allt var klart så gick vi och hämtade fikapåsarna. Kaffe, glögg, pepparkakor och saffransgifflar vimlade det av, vi satt i en solig glänta i skogen och bara NJÖT !! Åza satte fart på en lägereld… i form av ett värmeljus i en ljuslykta. Fint som tusan smiley.

Nöjda och glada åkte vi sedan hem och här ligger nu Pascha, Virre, Cilaz och Ila (som ska övernatta här) och ömsom sover, ömsom leker, ömsom tuggar tuggben.

GOTT NYTT ÅR ALLA VÄNNER OCH BEKANTA !!! smiley