Här har det varit kav lugnt på blogg-fronten. Jag har dessvärre inte haft någon skrivarlust alls och jag är inte mycket för att skriva “fyllnadstext” bara för att.

Men just nu känner jag för att skriva lite i alla fall. Klockan börjar närma sig nyår, bara en dryg timme kvar. Cilaz och Ila leker i vardagsrummet, Pascha tuggar på tuggben och Viruz sover. Fluffan sitter på bordet och tvättar sig.

Valparna har hunnit bli 8 månader nu (29:e december) och Cilaz har vuxit enormt. Jag är inte hundra på vad han väger just nu, men det är nog dryga 20 kg i alla fall. Han är inte fullt upp i höjd med gammel-killarna men snart så…
I mitten på januari kommer jag att få träffa allihop utom Chino. Vi ska passa på att träffas på en valputställning i Sollentuna, några ska ställas ut och några kommer för att titta bara.
Cassie träffar jag nästan varje vecka och hon är kusligt lik Bissie. Ojoj, till och med andra ser det och inte bara jag. Hon är en kopia av sin mor i samma ålder, både läskigt men även underbart att se att Bissie givit så mycket av sig själv.

Ute Becker i Tyskland satt och “lekte” häromdagen i Photoshop och jag fick denna underbara bild av henne (längst ner i inlägget. Jag har såklart printat den och ska rama in den.

Pascha har hunnit vara med på en utställning, jag tog honom till Hund2011 på Älvsjömässan. Han ställdes i veteranklass men tyvärr så var det en yngre fräschare herre med där så Pascha fick nöja sig med en andraplats. Jag är supernöjd ändå, han fick en underbar kritik:
“Excellent size, masculine dog, excellent head type. Still wonderful shape. Lovely long, well chiselled head. Parallel skull, high set ears, still very expressive. Lovely neck. Well angulated, square in body, good substance.
As a youngster he must have been very beautiful and he still is beautiful. Moves coordinated. Shows slightly age in back hind. Still all teeth, and beautifully clean.”

Såklart blev jag jättestolt över kritiken, min Prinz är ju bäst !

Virre då, han har haft “julgransplundring” lite tidigt. Han blev på Lucia av med sina kulor efter en tids funderingar. Jag har kommit fram till att det inte är värt att han ska må dåligt 2 ggr per år när mammas och Sussis tikar löper (lite omlott så ca 2 månader var gång). Han är “klar” avelsmässigt ändå så jag vill hellre ha en kille som äter upp sin mat året om och som inte går ner sig när det höglöps i våran närmaste krets. Han har läkt ihop bra och inga komplikationer. Jag har redan börjat ana en ökad aptit men det kan vara en tillfällighet också.

Nä, nu ska jag göra ett till inlägg alldeles strax. Måste ju berätta om våran hundiga dag ute vid Flatenbadet tillsammans med Mini-Madde, Helen, Åza m.fl.

Ha en underbar nyårsafton och en super 2012 !!!